Ansichtkaart #26

Beste X, vandaag alweer een rondje Wassenaarseweg gedaan. ‘t Is daar nu net natuur. Ganzen, koeten, scholeksters. Mijn voet is weer iets meer belastbaar. Nagedacht over gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Bedacht dat mannen meer moeten doen voor vrouwenrechten. Over een paar dagen wordt het zomer. Geniet en blijf gezond! B.

8 thoughts on “Ansichtkaart #26

 1. Oei dat je problemen hebt met je voet, heb ik gemist of ben ik dat nu vergeten…
  Heerlijk dat je nog kan genieten van de fauna en flora.
  Dat mannen meer moeten doen voor de vrouwenrechten dat roep ik al meer dan 40 jaar 😉

  Liked by 1 person

  • I’m slow, I know! Als vrouwen minder betaald krijgen voor hetzelfde werk, wordt dat door mannen veroorzaakt. En wie maken al dat oorlogstuig en vervuilen de aarde? En eh, roepen is een begin, maar hoe dan verder?

   Liked by 1 person

  • Ja, en het zijn ganzen. Als je bedoelt dat mannen beslissen dat vrouwen lager gewaardeerd worden, begrijp ik je punt.

   Like

 2. Zou je een tip van je feministische sluier op kunnen tillen? Ik ben nieuwsgierig of liever benieuwd.

  Liked by 1 person

  • Mijn gedachten gaan verder dan feminisme. Ik denk na over hoe effectief het is om vanuit een situatie van discriminatie te strijden voor ‘gelijkwaardigheid’. Zou er een efficiëntere manier zijn om de gestelde doelen te bereiken VIA de discriminerende partij (in dit geval dus mannen)? Iedereen is gelijk, niemand is anders of minder, maar wie drukt ons even met de neus op de feiten?

   Like

 3. Dan zit je midden in de overweldigende natuur te denken over mannen- en vrouwenrechten. Wat zonde.
  Het is naar mijn idee ontzettend beperkend om alsmaar alles aan elkaar af te meten. We moeten het ook niet hebben over dat mannen en vrouwen evenveel betaald moeten krijgen. Dan ga je alweer van het verschil uit. Het gaat om arbeid die betaald moet worden. Dat moet gewoon één bedrag zijn, voor wie dan ook. Iederéén vervuilt de aarde, want iedereen wil almaar meer. Jammer, jammer. Er werken vast en zeker ook vrouwen in fabrieken waar oorlogstuig wordt gemaakt. Vrouwen vinden vaak dat mannen het helemaal verkeerd doen, discrimineren, wat niet al. Maar ze willen maar wat graag hetzelfde zijn als mannen, hetzelfde beoordeeld worden, etc. Ik vind het doodvermoeiend om in de krant te lezen: acteur, schrijver, filosoof, directeur, terwijl het zoveel duidelijker zou zijn om het in de nodige gevallen te hebben over actrice, schrijfster, filosofe, directrice. Maar dat lijken tegenwoordig wel vieze woorden.
  Ja, Blue, ik ben een vrouw. Ik heb gewerkt als lerares. Het was een kwestie van je werk goed doen. En daar was ik al druk genoeg mee. Ik had niet eens tijd om me druk te maken over het feit of ik misschien wel leraar genoemd moest worden.
  Maar goed, dit is een oeverloze discussie, vrees ik. Er zullen ook zeker misstanden zijn. Maar of die nou per se liggen op het gebied van verschillen tussen mannen en vrouwen, dat weet ik niet.

  Kortom! Lang leve de natuur, waar vader én moeder gans met de jongen op pad gaan. Waar de woerd zijn vrouwtje onder water duwt. Waar de zon de maan verlicht. Waar je languit in het gras de wolken voorbij ziet trekken, terwijl je oplaadt voor de nieuwe werkweek. En daar begint het dan weer van voren af aan…

  Goede week!

  Liked by 1 person

  • Wat een mooie en pure reactie, dank! Eén bedrag voor wie dan ook is precies wat ik wil. Maar waarom zijn we nog niet zo ver? Misschien moeten we gewoon opnieuw beginnen… Een goede week ook voor jou!

   Liked by 1 person

Comments are closed.