Ansichtkaart #1

Beste X,
Een berichtje uit mijn vrijwillige verbanningsoord. Grijze dag. Beetje uitgeslapen. Na de koffie een uurtje gewandeld. Vanmiddag een stukje gezien van een kamerdebat over het inzetten van het leger bij de coronarellen. Je hebt er vast wel iets van meegekregen via Good Morning Europe ofzo. De verkiezingspropaganda spat er vanaf. Je snapt niet waarom de regering in Nederland niet veel helderder communiceert. Het gaat allemaal nogal onbeholpen en het vaccineren komt ook niet uit de startblokken. Nou ja, laten we hopen dat het snel beter wordt. Ik meld mij gauw weer!
Groetjes, B.

4 thoughts on “Ansichtkaart #1

 1. De rellen tegen de avondklok lijken weer voorbij te zijn. Het maakt geen goede indruk om een Primera te plunderen en te vernielen in Den Bosch terwijl de besluiten in Den Haag worden genomen. Hopelijk lukt het om het vaccineren beter te organiseren maar ik heb niet veel vertrouwen in een zelfverklaard schoenen fetisjist. Tijd voor een andere en misschien betere minister?

  Liked by 1 person

  • Het Nederlands optreden maakt internationaal niet echt een goede indruk. Ik schat in dat Rutte c.s. meer bevreesd zijn voor de kritische vragen van Angela Merkel en Ursula von der Leyen dan voor die uit eigen land. Als Hugo de Jonge het niet (alleen) kan, zijn we er meer mee gebaat om hem te ondersteunen, dan om hem af te branden. Het probleem dat moet worden opgelost, gaat over onze gezondheid. Politiek zou daar ondergeschikt aan moeten zijn. Liever nu een demissionaire staatssecretaris Coronabestrijding dan een heel nieuwe minister. For what it’s worth, zoals ze in Duitsland zeggen. Diep in mijn hart denk ik dat een klein land als NL niet geschikt en uitgerust is voor de aanpak van een dergelijke pandemie en dat we die aanpak dus in handen zouden moeten geven van een Europese organisatie met vergaande bevoegdheden. Maar dat is eigenlijk ook al meer politiek dan gezondheidszorg. Blijf gezond! Groet, B.

   Liked by 1 person

   • De EU is redelijk onzichtbaar gebleven terwijl ze heel nuttig had kunnen zijn in het op elkaar afstemmen van de afzonderlijk maatregelen. Ieder land heeft wel iets bijgedragen. Door slim te combineren had het resultaat veel beter kunnen zijn. Een pandemie is een probleem dat je alleen in je eentje had kunnen oplossen door de grenzen in januari 2020 potdicht te gooien. Dat is moeilijk in de de EU. Nu een minister vervangen lijkt erger dan het is. Het kan nog wel even duren voor er een nieuw kabinet met een nieuwe minister is. Onze minister bakt r weinig van maar wie wil het overnemen.

    Liked by 1 person

    • Ursula VdL pakt nu wel goed AstraZeneca aan. Europa zou strikte richtlijnen kunnen meegeven aan de lidstaten voor de aanpak van de virusbestrijding en die ook handhaven. Ik vrees dat dat nog even moet duren, maar het komt een keer. Ik ben optimistisch. Als je de grenzen dichtgooit, wanneer doe je ze dan weer open en voor wie?

     Liked by 1 person

Comments are closed.