Een huis uit je hoofd

Vandaag heb ik op blote voeten door ijskoud water gelopen en over schelpen. Een goede realitycheck en van harte aan te bevelen bij stress en winterblues.

Vlak voor Wassenaarse Slag moest ik toch omdraaien. Er was de tijd, een afspraak die ik anders niet zou halen, en ook het tij, dat het vloed werd en het zwin overstroomd door nieuwe waterwas, aanwas, massa’s. 

Merkwaardig hoe je op het strand zonder agenda en PC alles toch op een rij krijgt. Alsof je een huis bouwt uit je hoofd. Waar je ‘s-morgens vroeg nog van wakker schrikt, is ‘s-middags je steun en toeverlaat. 

Ouder worden is topsport, zegt mijn buurvrouw, en zij kan het weten, maar ik voel het ook al een beetje. Als ik in 3 dagen mijn werk kan doen, heb ik er vier om de wereld te ontdekken. Dichtbij huis en bij de zee, daar ligt het ware geluk.

En met dit blog ga ik dan nog maar even door.

2 thoughts on “Een huis uit je hoofd

  1. Gelukkig, was even bang dat je zou verdwijnen, op het blog dan.
    Want ik den k wel eens dat zomaar ineens oplossen in de blauwe lucht of in de witte mist zo gek nog niet is.

    Liked by 2 people

    • Ik ben er nog. Die dames op mijn telefoon overigens ook. Zij verdienen 450 dollar per uur, als ik de advertentie mag geloven. Dat is echt veel meer dan ik krijg. Inderdaad, voor straks, als het niet meer gaat, oplossen fijn.

      Liked by 1 person

Comments are closed.