Waterlilies

Op mijn chromebook heb ik alles afgezet, maar op mijn telefoon verschijnen rare advertenties bij mijn blog. Vrouwen die binnen korte tijd aanzienlijke bedragen verdienen met lichte werkzaamheden in de eigen huiselijke omgeving. Weet je, ik geloof gewoon niet dat dat serieus is. Ik probeer dit zo op te schrijven dat je niet denkt dat ik naïef ben. Ik wil geen podium bieden aan dit soort misdadigers. Daarom ben ik bang dat dit mijn laatste blog moet zijn.

Nu had ik toch al een beetje last van zeg maar dalende bezoekerstientallen. En ik vind het vaak veel gedoe om zo’n blog te leggen. Bijna een ei. Maar ik zal het toch ook wel erg missen.

Net nu ik een beetje mijn vleugels aan het uitslaan ben. Anders met werk omgaan. Meer vooruit kijken en oriënteren op de wereld. Activiteiten, kunst, natuur enzo.

Een alternatief zou kunnen zijn om een overeenkomst aan te gaan met mijnheer WordPress. Dat kost iets en dan krijg je eigen ruimte zonder advertenties. Het is niet dat ik er niets voor over heb, maar ik heb dus ook een beetje last van het idee dat het bloggen als maatschappelijk fenomeen op zijn retour is. Dat je niet denkt dat ik naïef ben!

Wat ik doe, kan ook gemakkelijk bij Facebook, tumblr, Twitter, Flickr, of een ander platform. Minder gecompliceerd en veel directer.

Vandaag Den Haag. Dat was spannend. Uitgestapt op Mariahoeve en naar Centraal gelopen. Onderweg in een heus politiebureau (sanitaire stop), bij het Nationaal Archief (koffie) en uiteindelijk een broodje HEMA. Deeltijdpensioen is zo gek nog niet. In het stadhuis Waterlilies (https://denhaag.com/en/event/112901/waterlilies-in-the-atrium). En ook Prefered Pronouns (https://www.hivos.nl/fototentoonstelling-preferred-pronouns-te-zien-in-stadhuis-den-haag/), over transgenders. Daar moet je echt even gaan kijken. 

“Occasionally, some of your visitors may see an advertisement here,
as well as a Privacy & Cookies banner at the bottom of the page.
You can hide ads completely by upgrading to one of our paid plans.”

Nou ja.

10 thoughts on “Waterlilies

 1. Nee, nee, dit kan niet hoor. Jouw WordPress website is jouw speelterrein waar jij de controle over hebt. (Zeker bij een advertentievrije site.) Op sociale media platforms heb je geen enkele eigen inbreng en ben jij het gebruiksvoorwerp voor multinationals. Jouw website is jouw merk. En die bezoekersaantallen? Het gaat om de kwaliteit, niet om de aantallen.
  Kortom, ik hoop dat je op WordPress blijft.

  Liked by 3 people

  • Dankjewel hoor. Ik moet er nog eens goed over nadenken. Het is niet dat ik last heb van waat ik zie, maar van wat ik zie dat anderen kunnen zien.

   Like

 2. Je schrijf dan ook van die ellenlange stukken. Nee hoor, geintje. Je schrijft voor jezelf en niet voor aantallen lezers, je schrijft wél voor de creme de la creme van de bloglezers. Als de eieren te zwaar worden, dan kleinere eieren of geen dat is inderdaad ook een mogelijkheid. Maar niet vanwege de advertenties. Met mijn addblocker aan zie ik nooit reclame bij je, niet voor thuis garnalen pellen, niet voor gokken, niet voor BH’s, een nieuwe bril of wat dan ook.

  Liked by 2 people

  • Ja, deze is vrij lang, ik hoop dat dat geen bezwaar is:-). Ik kan wel tegen een beetje reclame, maar ik wil liever niet een platform zijn dat thuisprostitutie faciliteert. Een adblocker gebruik ik zelf ook.

   Like

 3. Het zou jammer zijn. Ik vindt de stukjes altijd leuk om te lezen. Maar je hebt in zoverre gelijk dat er veel tijd en werk in gaat zitten met weinig beloning. Maar of dit een argument moet zijn om er wel of niet mee te eindigen?

  Liked by 1 person

  • Dat komt waarschijnlijk omdat je zelf ook een adblocker gebruikt. Alleen maar omdat je het niet ziet, betekent nog niet dat het er niet is:-).

   Like

Comments are closed.