Wie doet mij wat

DSC_9874

Je zult mij niet horen zeuren over het einde van de zomer. Van die dingen die vanzelf gaan en weer terug. Blewbird is altijd positief en nooit van gisteren.

Maar zo’n zondagmorgen aan het strand, met die bolle bries en al die dik ingepakte wandelaars met hond. Dat heeft toch iets triestigs. De zon doet haar best, maar verwarmt het zand niet meer. En van de weersvoorspelling weet je dat het minder wordt. En dan zie je het ook, net als je aan hoe om de schepen liggen kunt zien wanneer het vloed wordt.

Drukke tijd voor de boeg. Eigenlijk maar goed dat het weer herfst wordt. Langzaam terugslenteren, een paar foto’s maken en een goed glas bij Het Strand.

Wie doet mij wat!

10 thoughts on “Wie doet mij wat

 1. Hé, ik zag, toen ik je blog via de mail las: een goed glas bij Zomers. Toen dacht ik “je bent in Castricum”. Toch niet dus… 🙂
  Zeuren over onvermijdelijke dingen moet je nooit doen. De zomer komt en gaat, net als de andere seizoenen, de golfslag en wij zelf.

  Liked by 1 person

 2. Zwem deze zomer en herfst in het IJ. Buitenzwembad te duur geworden door gemeentebeleid (ook zo iets onvermijdelijks, maar dat terzijde) en zondag was het nog wel te doen. Twee lagereschooljongens zwommen er die dag ook, dus waarom ik niet, maar vandaag harde wind, veel plastic dat mijn kant van het IJ op was gewaaid (je kon het wel zien tot een paar meter diep, zo helder) en vooral koud het water. Dan merk je dat het weer over is, het onbekommerde buitenleven met vele anderen samen.

  Liked by 1 person

  • Ah man, dapper! Ik ga wel het water in, maar ik ben er ook zo weer uit. Qua voorzieningenniveau gaan we terug naar de dertiger jaren van de vorige eeuw, wat veel mensen nog ‘voor de oorlog’ noemen. Triest, bij al die zogenaamde welvaart. Op de verdeling komt het aan.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s