Stop Brexit Now!

Atlantik Wall

Niks Brexit, we need you! De Atlantik Wall, die een Britse invasie moest stoppen, is oud, verkalkt en verkruimeld, kijk maar. Het VK is de tweede economische kracht in de EU. Als het wegvalt, blijft alleen Duitsland om ons overeind te houden. Alsof een ouder afhaakt na een scheiding. Geen bezoekregeling, geen weekenduitwisseling, geen alimentatie.

Blewbird is van Europa. Iedereen hoort er bij en iedereen is verantwoordelijk. Niks afbreken, niks cynisch neo-conservatisme en laissez-faire. Opbouwen en beter maken, sterker, een open maatschappij, met meer ruimte voor anderen. Er is nog een kans.

Stay with us, please! Stop Brexit now!

By the way: als May in het geheim (ook) niet wil brexitten, is zij wel degelijk op de goede weg.

9 thoughts on “Stop Brexit Now!

  • Ik zou het op prijs stellen als je wat meer inhoudelijk zou reageren. Wat ook de brexit is, het is niet onnozel en het zet de verhoudingen binnen Europa en de wereld flink op zijn kop. Waarom vind je de brexit onnozel, met welke argumentatie? Wat is stoppen en oplossen? Ben ik lastig? Ja. Mag dat? Ja, want dit is mijn blog.

   Like

   • Op welke voorwaarden en via welk proces moet de Brexit dan gestopt worden? Natuurlijk Nederland heeft altijd geleund op het VK om de neo-liberale stem wat sterker te maken, maar gaan we dat missen? (Het VK zal na de Brexit niet minder neo-liberaal worden, daar heb je linkse strijd voor nodig en niet het afhaken – al is een groot deel van mijn geestverwanten in het VK het daar niet mee eens, zij zien juist kansen door de Brexit.)

    De EU is in maart niet meer (als er geen tweede referendum komt) de grootste economie van de wereld. De Brexit is voor niets een oplossing en voor de Britten al helemaal niet.

    Maar zomaar ‘Stop’ roepen op grond van een weinig politieke vergelijking met een vechtscheiding en het leggen van de schuld bij neo-conservatisme lost niets op en geeft geen inzicht. Brexit is voor een groot deel op het conto te schrijven van een beleid dat de burger vergeet. Die burger is dan blij met de geboden kans op protest en zo zitten we in de troep.

    Deze reactie is kort door de bocht, misschien ook omdat dit voor mij niet de plaats is voor inhoudelijke reacties, maar meer om even mee te mijmeren.

    Liked by 1 person

    • Maar zomaar ‘Stop’ roepen op grond van een weinig politieke vergelijking met een vechtscheiding en het leggen van de schuld bij neo-conservatisme lost niets op en geeft geen inzicht. Dat is natuurlijk zo.

     Mijn ‘inzicht’ is dat de landen in Europa gezamenlijk moeten optrekken en streven naar vergaande en intensieve samenwerking. Uiteindelijk één republiek Europa. Deze wordt bereikt door de huidige EU, inclusief het VK, om te vormen. Vertrek van een van de belangrijkste lidstaten is dan verlies. Je zou ook kunnen inzetten op eerst laten uiteenvallen en dan opnieuw formeren, maar dat vind ik te omslachtig. Dat NL het op zijn eentje niet redt, staat als een paal. De ‘burger’ kijkt helaas meestal niet verder dan de neus en de portemonnee.

     Like

  • Dit is de antitankwall tussen Katwijk en Wassenaar. Mooie plek. Ik volg de berichten met spanning. May in een lastig parket. Ik zou het niet erg vinden als zij zou sneuvelen, politiek gezien. Maar je mag je wel afvragen wat er dan daarna nog allemaal komt. Een staatsgreep van rechts is niet uit te sluiten. En ook op links gebeurt het een en ander. ‘Progressief’ moet je hedendaags uitleggen als strevend naar internationale samenwerking en een tolerante opstelling ten opzichte van vluchtelingen.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s