Grote Stad aan Zee

DSC_4074Dagen lengen merkbaar. Zo na zo’n storm is altijd fijn. Geen lange wandeling, gewoon een paar uurtjes, zo rond Katwijk, van het Raadhuis naar de Hoornes en langs de boulevard tot de tweede strandopgang. ’s-Middags meteen meubels kijken. Leiderdorp. Alles kan in de Grote Stad aan Zee.

Het is wel een beetje jammer dat Leiden zich het liefst achter zijn 17e eeuwse grenzen zou terugtrekken en dat de omliggende gemeente onwillig lijken om samen te werken. Hoog tijd dus dat de Provincie ingrijpt en zorgt voor heldere structuren en hoogwaardig openbaar vervoer.

De Leidse regio is te belangrijk om alleen aan de Leidse regio over te laten, zegt de Provincie Zuid Holland. Iemand kijkt naar ons en vindt dat we zelf niet goed genoeg over onszelf kunnen beslissen. Kijk, dat vind ik nu geruststellend! Grote stad aan zee.

2 thoughts on “Grote Stad aan Zee

  1. Zo, nou dat hangt er maar net van af. Wie zegt dat de provincie de wijsheid in pacht heeft? Over wiens belangen gaat dit precies? Wat denken ze wel, zich zonder dat ze mij iets hebben gevraagd met mijn stad bemoeien.
    😉

    Liked by 1 person

    • Wij in Leiden leven in een emmer waarvan de rand wordt gevormd door de singels. We gunnen het elkaar niet dat iemand eroverheen kan kijken. Wie het toch probeert, wordt aan zijn/haar voeten teruggetrokken. Dat de Provincie dit nu ook ziet, verhoogt wat mij betreft het bestaansrecht van dit orgaan. Ik kan mij ook voorstellen dat de landelijke overheid een dergelijke rol speelt. Concreet: Leiden heeft ten onrechte nee gezegd tegen de Rijn Gouwe Lijn en ja tegen de autoweg die de A4 en A44 verbindt. Wat mij betreft moet er inderdaad geen tram door de binnenstad/Breestraat, maar wel een light railway of een echte trein naar Katwijk. Het streven naar een singelpark says it all voor de Leidse mentaliteit. Een hedendaagse verschansing. Pek en veren.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s