Ankers

DSC_4032Blij dat ik even weg kon. Zelfde wandeling als altijd maar dan anders. Sommige fotografen leggen steeds dezelfde onderwerpen in hun directe leefomgeving vast. En daarmee in feite hun eigen ontwikkeling. Dat fascineert mij wel. Maar ik weet niet of ik ooit zo diep kan komen. Is ook niet aan mij om te bepalen. Ankers. Soefitempel. Viskraam. Vuurbaak. Strandopgang. Duinrand. Witte kerk. Blauwe Zeedistel (zomer). Windschermen. Kunst in openbare ruimte. Zand. Beton. Hekken. Vogels (maar niet van dichtbij). Strandpalen. Lucht. Licht. Wolken. Gevonden voorwerpen.

Bij Wassenaarseslag geen mus te zien. Gewacht op een telefoontje van L. en voorzichtig wandelend met haar gepraat. Ze merkte het wel. Dat ik niet stilstond. Een mevrouw die net gepensioneerd was, was aan het schelpen zoeken. Elke dag wel op het strand, zei ze. Kijk, daar ben ik nu jaloers op. Ankers.

4 thoughts on “Ankers

 1. Als ik mijn computer niet gebruik en hij staat nog wel aan dan gaat een programma foto’s vertonen die erin zitten. De foto’s zijn pak’em beet de laatste tien jaar. Zo zie ik dat ik sommige onderwerpen mooier ben gaan maken en andere hetzelfde van kwaliteit zijn gebleven of zelfs dat ik ze minder mooi vastleg. Het prille enthousiasme en avontuur met gsm had ook wel wat.

  Bij jou zie ik meer avontuur dan een paar jaar geleden en ook het zoeken ernaar. Deze foto zou je toen niet gemaakt hebben. De paal en object waren scherper neergezet als onderwerp.

  Liked by 1 person

  • Wat interessant jouw observatie! Misschien wilde ik inderdaad vroeger alles scherper. Om te laten zien hoe het eruit ziet. En durf ik nu meer te laten zien zoals ik het zie. Ik probeer meestal wel om camera-instellingen zoveel mogelijk handmatig te kiezen, zoals een analoge camera zou doen. Zoeken is goed. Groet!

   Like

 2. Ik val ook in herhaling, ik wil alleen maar naar de kust en dan vaak ook nog naar een van mijn drie lievelingsplekjes. Ik ben deze kerst denk al voor de tiende maal naar Egmond aan zee op vakantie geweest en heb er heerlijk geslapen en ja, het hotel was weer dezelfde. Zo merk ik wel steeds wat er nieuw is, en wat ik eerst wel leuk vond en nu niet meer. Nu ben ik al blij met een korte wandeling aan zee, een bakkie koffie en vroeg naar bed.

  Liked by 1 person

  • Ja joh, zo gaan die dingen. Je neemt met minder genoegen omdat meer niet hoeft. Ik begin dat te waarderen. Lange reizen naar verre buitenlanden waren nooit zo aan mij besteed, maar nu hoef ik niet veel verder dan Vlieland (of een van de andere waddeneilanden). Groetjes, Blew

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s