Fiftynine and a half

DSC_2119n

Als het ’s-morgens regent, wacht ik tegenwoordig liever thuis. Kopje koffie, TV, de krant op internet, wat e-mail voor werk, of gewoon privé. Relax. Muziek. Miles Davis, William Duckworth, Joni Mitchell, Nirvana unplugged, Fred Frith, heel typisch voor een doorsnee 59½-jarige.

Vanmiddag kwam toch nog de zon en ik naar Noordwijk. Kuieren over de Oude Zeeweg, door tot de Koningin Astridboulevard (langs het kerkhof met de muur, precies, en al die mooie wilde bloemen). Tosti en een biertje bij De Zeester, nog een ‘gewone’ strandtent, opgebouwd en afgebroken en niet te moeilijk.

Als je 59-half bent, wil je dat alles het zelfde blijft en nooit meer verandert, in ieder geval niet dat het slechter wordt.

Advertisements

21 thoughts on “Fiftynine and a half

 1. Het jachtige mag achterwege blijven, iedereen wordt er toch maar ziek van. Een beetje rust voor ogen en oren en aanvaarden dat je ieder jaar iets beperkter bent. Een mooie ‘oude’ tent is wel een plaats om terug te keren en even te blijven hangen. ZEN.

  Liked by 1 person

 2. Makkelijk voor ons 50’ers. We hebben de goede jaren gehad (wat Lubbers/Kok/Balkenende begonnen krijgt pas langzaam gestalte). De generatie daarvoor nog net wat makkelijker. Hoewel muzikaal heeft de jeugd het zo beroerd niet: alles van nu en toen binnen handbereik (overal).

  Maar een fijne middag werd het. (Ik ging wel op pad; doorwaternat bij paal 29 aangekomen ging de zon schijnen.)

  Liked by 1 person

  • Veel dank voor sfeervol, dat was wel ook een beetje mijn gevoel. Ik hang tussen gejaagd (werk) en gerust (weekend, strand, kunst, muziek). Soms is het lastig om de knip te maken.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s